For kort tid siden så jeg den nye Baywatch film med the Rock og Zac Efron. Det fik mig til at tænke tilbage på serien Baywatch, og de mandlige livreddere som var med i serien. Jeg har været i mine sene teen age år, og husker tydeligt at de var ret godt trænet, og selvfølgelig ville jeg gerne se sådan ud. Det var helt sikkert også noget som pigerne godt kunne lide.Fit and strong

En anden person som også var ret populær i mine unge dage pga. hans krop var sangeren  Peter Andre (Mysterious girl)

Det fik mig til at søge på google for at finde billeder af dem, for at se hvad var kropsideal dengang.

Må sige jeg blev noget overasket, da jeg så billederne. Hold da op hvor er det vildt at se hvad der dengang var ”flot” og hvad vi synes er flot i dag.

På det her tidspunkt var der ikke mange mennesker der var veltrænet, og var noget man så i fitness blade, og på film (Arnold og van Damme f.eks.)

Hvis du ser hvad kropsideal er i dag, er der en kæmpe forskel fra dengang og nu. Det gælder også sport på højt plan, som crossfit, stærkmand og bodybuilding.

Hvorfor bliver vi større og stærkere? Det skyldes flere ting tror jeg.

  • Doping har selvfølgelig noget at sige, men det fandtes helt sikkert også den gang, og sikkert i bedre kvalitet
  • I dag kan du læse dig til meget på internettet. I 90’erne var det ikke tilgængelig på i samme omfang.
  • Coaching/personlig træner er og blevet populært. Mange vælger en træner/coach og kommer rigtig i gang fra starten.
  • Sociale medier viser os hele tiden hvordan vi tror vi skal se ud. Billeder af folk som har stillet op til konkurrencer, photoshoot eller lignende.

Hvad synes du er flottest?

Billedet fra hvordan idealet er i dag er fra Mens Physique konkurrencen som er en af de mest populære konkurrencer, og er beskrevet som beachlooket. Og tit det unge drenge ønsker at ligne når jeg spørger til vores første samtale hvordan de gerne vil se ud.

Det samme gælder også pigerene, heldigvis ikke i så slemt et omfang.